Over Ons

Herzogenwälder Blasmusik is een Egerländerkapel die op 5 februari 1974 is opgericht te 's-Hertogenbosch.

Daarom vierden wij in 2014 ons 40 jarig bestaan!

De naam die destijds is gekozen verwijst ook naar de naam van onze stad. Als je 's-Hertogenbosch naar het Duits vertaald, krijg je Herzogenwald, wat op zijn beurt verwerkt is tot Herzogenwälder. Het betekend dus "uit 's-Hertogenbosch".

De kapel bestaat uit zo'n twintigtal muzikanten. Vooral mannen, maar ook vrouwen maken deel uit van ons orkest.

                               De muzikale leiding is heel lang in de bekwame handen van Willy Rutten geweest, hij was tevens een van de oprichters.  Helaas is Willy ons op 28 augustus 2018 ontvallen In hem verliezen we een bevlogen muzikant, clublid en muzikaal leider.                                              

Hij was dus al meer dan 40 jaar lid!

Er wordt regelmatig opgetreden door heel Nederland, op bijvoorbeeld braderieën en festivals. Maar ook treden wij graag op voor verenigingen, woon-zorg centra, bedrijven en particulieren.

Ook buiten onze landsgrenzen zijn we welkome gasten. Vaak waren we te gast in het Duitse Boppard en ook het mooie Moravië in Tjechië heeft al op ons programma gestaan.

Het repertoire loopt uiteen van originele Egerländer en Tjechisch naar Stemmingmuziek.

Voor informatie en / of boekingen kunt u contact opnemen met onze Secretaris Ad Hoos. Tel: 0655102965, of via deze website. 

Herzogenwälder Blasmusik kan nog enkele muzikanten gebruiken. In principe is iedereen die zijn instrument goed beheerst van harte welkom, maar momenteel is er vooral behoefte aan trombonist(en), signaaltrompet of flugelhoorn, en bariton en/of euphonium.

                                                    Is uw interesse gewekt, loop dan eens 'n keer binnen in ons repetitielokaal.

          We reperteren elke woensdagavond m.u.v. de grote schoolvakantie in het Nico Schuurmanshuis te Orthen, van 20.00 tot 22.00 uur. 

Gebruik hiervoor in de contactpagina of bel de Secretaris!